Arrangementen

Hoeve Morgenster kan U de volgende arrangementen bieden:

 • PaardEnHarmonie

  1. Trainingsweek (zaterdag na 15.00 uur tot vrijdag 11.00 uur)
  2. Trainings midweek (maandag na 15.00 uur tot vrijdag 11.00 uur)
  3. Trainings driedaagse (maandag/woensdag na 15.00 uur tot woensdag/vrijdag 11.00 uur)

  Bij alle drie de arrangementen overnachting op meerpersoonskamer. De arrangementen zijn bedoeld voor mensen (ouder dan 16 jaar of volwassene(n) met kind(eren)) die zich een aantal dagen intensief in het paard en de omgang willen verdiepen en/of hun rijkunst willen verbeteren. Geschikt voor de beginnende (manege) ruiter maar ook voor de meer ervaren of wedstrijdgerichte ruiter. Prijs op e mail aanvraag mede afhankelijk van uw wensen.
  Buiten deze arrangementen om kunt U in combinatie met uw overnachting (of zonder overnachting) ook losse trainingen op of naast paard afspreken. De trainingen en prijzen zijn via de website van PaardEnHarmonie te vinden.

 • Helemaal Corso
  Elke 2e week van september vindt in Frederiksoord het Corso plaats. U komt aan vrijdag na 15.00 uur en vertrekt maandag na het ontbijt voor 11.00 uur. Zaterdag en zondag start U met een corso-ontbijt waarna U met eigen vervoer richting Frederiksoord gaat. Zaterdag en zondag is er zowel ’s middags als ’s avonds een programma waar U naar toe kan gaan. Per persoon betaalt U met dit arrangement de normale kamerprijs voor drie nachten en bespaart de toeristenbelasting en de toegangskaart(en) voor het corso. Er zit geen lunch of avondmaaltijd in dit arrangement maar wij denken graag met U mee.
 • Paard en Erfgoed fair 2 daagse
  Op de eerste zondag in september vindt op fietsafstand van Hoeve Morgenster een groots paardenspektakel voor jong en oud plaats. Zowel jong als oud kunnen zich de hele middag vermaken met kraampjes en demonstraties. U komt zaterdag na 15.00 uur en vertrekt maandag na het ontbijt voor 11.00 uur. Zaterdag avond regelen we een kennismaking met de paarden van Hoeve Morgenster. Uw kinderen gaan een paard poetsen en de volwassenen krijgen een introductie in het spiegelen van paarden. De zondag begint met een uitgebreid ontbijt waarna U op eigen vervoer naar het evenement gaat. Per persoon betaalt U met dit arrangement de normale kamerprijs en bespaart de toeristenbelasting en de toegangskaart voor Paard en Erfgoed. Er zit geen lunch of avondmaaltijd in dit arrangement maar wij denken graag met U mee.
 • Shakespeare genieten
  Het Shakespeare theater in Diever bestaat al tientallen jaren en bekend tot over de landsgrenzen. Een openluchttheater midden in het bos met een bijzondere sfeer waar elk jaar een ander stuk van Shakespeare wordt opgevoerd door een enthousiaste groep mensen uit de nabije omgeving. Amateurtoneel op het hoogste niveau. Wanneer U tenminste drie nachten bij ons verblijft hebben wij een leuke aanbieding voor U. U regelt zelf uw toegangskaart(en) op de datum van uw keuze en wanneer die gedateerd is op dezelfde dag als uw overnachting bij ons; ontvangt U het bedrag van de toegangskaart(en) van ons retour. Verder berekenen wij U dan geen toeristenbelasting voor die nacht. Per persoon betaalt U met dit arrangement de normale kamerprijs voor drie nachten en bespaart de toeristenbelasting en de toegangskaart voor het Shakespearetheater. Er zit geen lunch of avondmaaltijd in dit arrangement maar wij denken graag met U mee.
 • Westerveld 5-daagse
  Omdat wij trots zijn op de omgeving en onze gemeente presenteren wij U graag ons Westerveld arrangement. U verblijft van maandag na 15.00 uur tot vrijdag voor 11.00 uur in onze B&B. U bezoekt op eigen initiatief en naar wens Museum Koloniehof in Frederiksoord, Dwingeloo Sterrewacht, Museums-Vledder, Miramar-Zeemuseum Vledder, Vogelpark Ruinen, Vlinderparadijs Papiliorama in Havelte, een voorstelling van Openluchtspel Ruinen of Havelte of Shakespeare in Diever of gaat zwemmen in Bosbad Vledder op onze kosten. Wanneer U niet in Drenthe woont kunt U op onze kosten een toeristen-abonnement bij de bibliotheek in Vledder nemen. Wij vergoeden de helft van de entree prijs van Speelstad Oranje. Voorwaarden voor vergoeding zijn: Maximaal 1 attractie per dag per persoon en een toegangsbewijs waarop de kosten en de datum (overeenstemmend met uw verblijf) te zien zijn. Er zit geen lunch of avondmaaltijd in dit arrangement maar wij denken graag met U mee.